Tes AcEPT (Error Identification): Part III Grammar and Structure

From the marked areas A, B, C and D, identify the one that is wrong, correct it.

1.   (A) Their most favorite hotel is the Hotel Regent. (B) It is near the beach and (C) is a very cozy hotel. It is (D) not too expensive, too.

2.   I like (A) these kind (B) of hotels too. I don’t (C) go for the big, noisy and (D) expensive sort.

3.   The Amelia Hotel (A) is good as the Radan Hotel, (B) in fact. Actually, I (C) would rather go to the Amelia. (D) It’s closer to the town.

4.   (A) He prefers the (B) Radan Hotel because (C) he feels the service (D) is more better.

5.   The Weather Bureau (A) is announced that the rain (B) will continue for (C) another 36 hours. People (D) are advised to stay indoors.

6.   Visibility (A) on the roads (B) are very poor. Thus, drivers are advised (C) to be careful, especially when (D) driving at night.

7.   She was (A) kind enough (B) to give me (C) a lot of advices (D) about how to pass the driving test.

8.   (A) I told him, “(B) I have not (C) been told (D) these news”

9.  (A) The man was hung as punishment (B) for murdering (C) his five children (D) and his wife.

10.   (A) I made him (B) to confess that (C) he copied your answer (D) during the test.

Answers       1.   A 2.   A 3.   A 4.   D 5.   A 6.   B 7.   C 8.   D 9.   A 10.   B

Error identification – Extra practice exercises.  Decide which part of the sentence is grammatically incorrect. Then look at the answers below.

  1. I enjoyed  study geography at school and now I’ve enrolled at the Economics Faculty.
  2. I used to be  keen of all scientific subjects but now I would prefer to study art.
  3. I want meet your sister when she comes to see you – she sounds very nice.
  4. My friends tell the English exam is quite difficult but I’m not worried.
  5. The tickets, which are extremely good value, can be buy from large supermarkets.
  6. The number of people which asked for the discount was low but grew during the summer period.
  7. He wanted always to be a doctor and after doing medicine he now works in a hospital.
  8. The informations they gave us was not very helpful so I consulted the website instead.
  9. There isn’t many time, do you think we should get a taxi to the exhibition centre?
  10. He graduated in languages in June and is now thinking of do a second degree in psychology.
  11. The policeman showed us an identikit picture of the man who steal the car.
  12. How long does it take to get the station on foot from your house
  13. I was so angry that I took the watch broken to the jewellers to get my money back.
  14. He rang me this morning for tell me that he had passed his driving test.
  15. I won’t be able to go on holiday this year unless I will get a part-time job.
  16. It was so nice day that they decided to have a picnic in the field.
  17. I haven’t never seen anybody who rides a horse so well before.
  18. My boyfriend always takes me to see horror films, but I don’t like very much.
  19. We went to Guatemala last year so we were tired of the usual beach holiday.
  20. I’ve gone to Marbella. I remember it well. A busy town with a nice modern promenade and picturesque ‘piazze’.

ANSWERS WITH EXPLANATIONS

  1. I enjoyed studying (‘enjoy’  + ing)
  2. keen on (keen + on = essere appassionato di)
  3. want to (‘want’+ to + verb)
  4. tell me (‘tell’ + person (me/you/him/her etc); nb. ‘say’non è seguito dalla persona)
  5. can be bought (to be + past participle = passive)
  6. who (relative pronoun ‘who’ = people)
  7. always wanted (frequency adverb goes before the main verb)
  8. the informations (information = uncountable noun)
  9. much time (‘much’ with uncountable nouns, ‘many’ with countable nouns)
  10. doing (‘ing’after a preposition)
  11. stole (past tense of steal = steal stole stolen)
  12. get to (preposition necessary; get to /go to /come to the station, BUT. arrive at/ reach the station)
  13. broken watch (adjective before noun)
  14. to tell me (to+base form = per/a scopo di)
  15. unless I will get (1° conditional = if/unless/when + present)
  16. such a (such a + noun; so + adjective)
  17. I haven’t never (double negative)
  18. l don’t like them (‘like’ + direct object)
  19. as (as = siccome; so = quindi)
  20. I’ve been to Madrid (use ‘been’ not ‘gone’ se sei stato e tornato)

Institutional Testing Program (ITP) – TOEFL

TOEFL® ITP (Program Ujian Institusional) berbeda dengan program ujian TOEFL®  lainnya karena program ini memberikan kesempatan kepada perguruan tinggi / institusi lainnya untuk menjalankan sendiri ujian TOEFL®  tertulis bentuk lama dan dapat menggunakan fasilitas dan staf yang mereka miliki.

Berhubung ujian ITP telah dijalankan sebelumnya, Educational Testing Services (ETS) tidak dapat menjamin bahwa program ini sepenuhnya aman.  Oleh karena itu, nilai ITP tidak boleh dipakai untuk syarat penerimaan di perguruan tinggi atau  universitas atau untuk keperluan lain yang berisiko tinggi. Ujian ini hanya digunakan sebagai suatu alat untuk mengukur keahlian berbahasa Inggris seseorang yang bahasa ibunya bukan bahasa Inggris.

Pada saat ini lebih dari 1200 sekolah, perguruan tinggi, dan badan-badan swasta di seluruh dunia turut serta dalam Institutional Testing Program (ITP).  IIEF adalah perwakilan ETS di Indonesia yang mengelola ITP bagi lebih dari 70 institusi di Indonesia.

ITP menawarkan dua ujian, yaitu TOEFL® ITP umum dan ujian pra– TOEFL.  Ujian TOEFL® ITP menilai pengetahuan bahasa Inggris di tingkat menengah dan lanjut, sedangkan pra-TOEFL mengukur keterampilan bahasa yang sama seperti ujian TOEFL®, tetapi dengan tingkat kesulitan yang lebih rendah dan dengan waktu ujian yang lebih singkat.

Penggunaan Nilai ITP

Ujian ITP dirancang agar dapat menjadi ukuran keahlian seseorang dalam berbahasa Inggris, bukan menilai kecerdasan  akademis.  Penggunaan nilai ITP untuk memperkirakan kinerja kecerdasan akademis seseorang tidak dianjurkan.

Setiap institusi yang mensyaratkan nilai  TOEFL® harus memutuskan sendiri  berapa nilainya atau batas nilai berapa yang  dapat diterima. Persyaratan ini berbeda antara satu institusi dan institusi lainnya.

ETS maupun IIEF tidak akan memberikan informasi dalam bentuk apa pun yang mungkin akan mengidentifikasikannya dengan suatu  institusi, badan, atau organisasi tanpa mendapat izin tertulis dari institusi atau badan tersebut.

Untuk Apakah TOEFL® ITP?

Nilai TOEFL® ITP tidak boleh digunakan sebagai persyaratan penerimaan di perguruan tinggi atau universitas atau untuk hal hal yang berisiko tinggi. Nilai ini juga tidak diterima untuk penggunaan yang berskala International. Pengecualian dapat diberlakukan sehingga nilai TOEFL® ITP dapat diterima untuk keperluan persyaratan ujian kemampuan bahasa Inggris untuk penerimaaan siswa di sekolah-sekolah yang tidak menggunakan bahasa Inggris sebagai bahasa pengantar. Namun demikian, ujian ini dianggap layak untuk tujuan berikut.

  • Prediksi: Untuk memprediksi keberhasilan seorang peserta ujian TOEFL® Internasional.
  • Penilaian: Menentukan tingkat kemampuan berbahasa Inggris pada awal dan akhir sebuah program pendidikan.
  • Pelatihan: Membiasakan siswa atau peserta  ujian dengan bentuk ujian  pilihan ganda.
  • Penempatan: Menempatkan seseorang di kursus bahasa Inggris pada tingkat yang sesuai dengan kemampuannya.
  • Penyaringan: Memilih calon untuk belajar ke luar negeri, atau untuk mereka yang melamar suatu posisi pekerjaan, atau untuk mendapatkan beasiswa.
  • Penentuan tingkat keahlian bahasa Inggris seseorang.
  • Pemakai TOEFL® ITP

Institusi yang telah mengambil manfaat dari penggunaan ITP adalah sebagai berikut: Lembaga Konsultasi Pendidikan, Institusi Bahasa Inggris, Universitas dan sekolah, Bank, Badan Pemerintah, Perusahaan Swasta

TEST CONTENT PBT for ITP-TOEFL®

Section Time Limit No. Questions
Listening Comprehension 30-40 minutes 50
Structure and Written Expression 25 minutes 40
Reading Comprehension 55 minutes 50

Contoh soal PBT (ITP): SAMPLE QUESTIONS OF ITP

Catatan: contoh soal tidak bisa dijadikan sebagai acuan akan soal TOEFL yang akan dihadapi peserta. Peserta tidak akan memperoleh soal test yang sama setiap kali melakukan test.

Source: www. iief.or.id/testing

Adjective Word Order (Urutan Penempatan Kata Sifat)

Apabila kita menggunakan lebih dari satu adjective (kata sifat) maka adjective-adjective tersebut harus digunakan dengan urutan yang benar. Urutan adjective tidak seluruhnya tetap tetapi urutannya yang umum adalah sebagai berikut:

Determiner – Opini – Ukuran – Usia – Bentuk – Warna – Asal-usul – Material -> Kata benda

Determiner adalah kata seperti a, an, the, this, that. Kata-kata ini juga merupakan jenis adjective.

Contoh:

  • a famous, old painting
  • a big, round table
  • an American, cotton shirt

Adjective yang merupakan opini ditempatkan sebelum adjective yang merupakan fakta. Contoh:

  • “A long, dark tunnel” atau “A long dark tunnel” keduanya dapat dipakai.

Dengan dua atau lebih adjective warna, digunakan and. Contoh:

  • She’s got a black and white kitten.

Dua adjective selain warna tidak menggunakan and. Contoh:

  • She’s got a little, black kitten.

Kalimat “She’s got a little and black kitten” tidak benar

Pelajaran Bahasa Inggris (adjective:comparison)

Klik Audio Disini

Untuk melatih pendengaran Anda (listening), Anda juga dapat mendownload link audio di atas (sudah dalam bentuk mp3) lalu simpan di folder PC Anda. Setelah itu, Anda dapat aktifkan/mainkan Audionya, sambil melihat penjelasan materi di bawah ini. Jangan kuatir, isi dari Audio tersebut adalah penjelasan dari materi di bawah ini. Selamat mencoba. Semoga bermanfaat.

Comparatives Use -er to compare one syllable adjectives and adverbs as well as two-syllable adjectives ending in -y.

    A horse is bigger than a dog.
    He is shorter than his brother.
    I’m busier today than I was yesterday.
    I can run faster than you can.My house is smaller.
    It’s the lesser of two evils.

Use more or less to compare most other adjectives and adverbs.

    She is more helpful than her sister.
    Mr. Gallant is more courageous than his cousin.
    Craig is less practical than Kay.Celine sings more beautifully than Barbara.

For better or worse

    • That’s a good movie, but this one is better.
      Actually, I think that one is worse.
  • Use better and worse for comparisons with good or well.

Use as . . . as to show similarity

    He’s as quick as his brother.
    This chair is not as comfortable as that one.

Superlatives

Use the -est to indicate the superlative of one-syllable adjectives and adverbs as well as two-syllable adjectives ending in -y.

    He’s the fastest man alive.
    That’s the funniest clown I’ve ever seen.
    Ben works the hardest of them all.

Use the best or the worst as the superlative of good or well.

    This is the best deal I can offer you.
    That was the best time I’ve ever had.
    It was the worst dinner I’ve ever cooked.
    I like this one (the) best.

Use the most + adjective/adverb to indicate the superlative of longer adjectives and adverbs.

    He’s the most wonderful man I’ve met.
    That was the most difficult exam I’ve ever taken.
    Chris sings the most beautifully of them all.

Pelajaran Bahasa Inggris (Adjective/kata sifat)

Klik Audio Disini

Kata sifat digunakan untuk menerangkan kata benda (noun) dan kata ganti (pronoun). Maka letak kata sifat harus di depan kata benda atau sebelum kata benda. Perhatikan contoh di bawah ini pada kata – kata yang digaris bawah. Untuk melatih pendengaran Anda (listening), Anda juga dapat mendownload link audio di atas (sudah dalam bentuk mp3) lalu simpan di folder PC Anda. Setelah itu, Anda dapat aktifkan/mainkan Audionya, sambil melihat penjelasan materi di bawah ini. Jangan kuatir, isi dari Audio tersebut adalah penjelasan dari materi di bawah ini. Selamat mencoba. Semoga bermanfaat.

Adjectives are used to describe nouns. They give more details or information about the nouns they are associated with.

    A: Tell me about your boyfriendB: Well, he is tall, dark, and handsome.

    A: Sounds like mine.

Adjectives can be used to answer the questions “What kind (of) ?” or “Which one?”

    A: Hi. I’m calling about the car you’re selling?B: It’s a great car. (It’s) in excellent condition.

    A: What kind of seats does it have?

    B: They’re very comfortable seats, (soft, plush, just like a sofa.)

    A: Uh. I think I’ll sleep on it.

    A: Hand me a book.

    B: Which one do you want?

    A: The red book. The red one.

    Adjectives come before the nouns they modify (not after).

    Three happy hippies lived in the Heartquake Hotel.WRONG: Three hippies happy lived in the Heartquake Hotel.

Adjectives can also be used with linking verbs to describe the subject of a sentence.

When used in this manner, the adjective(s) come after the linking verb.

    My mother is tall and slender.WRONG: My mother tall and slender. (No linking verb.)

Seem, become, appear, and verbs of perceptioncan also be used as linking verbs. Note how they are used with adjectives in the following. Can you identify the linking verbs and the adjectives?

    The journey seemed long. (It appeared strenuous and boring.)You smell nice today. What kind of cologne are you wearing?

    A: What do you want to do this weekend? Bowling? Shopping? A movie?

    B: Bowling sounds good.

    CAUTION/BE CAREFUL:

    Tom looked greedy. (He appeared to be a greedy person.)

    The adjective greedy is used to describe Tom.

    Tom looked greedily at the pie on the table. (He saw it and wanted it for himself.)

    The adverb greedily is used to describe Tom’s action.

Adjectives are the same for all nouns. They do not change for plurals.

    • Not: three “tireds” tigers
  • Example: Three tired tigers tried to tie a triangular tie.

English Grammar – Adjectives ending in ‘-ing’ or ‘-ed’

Main points

  • Many adjectives ending in ‘-ing’ describe the effect that something has on someone’s feelings.
  • Some adjectives ending in ‘-ing’ describe a process or state that continues over a period of time.
  • Many adjectives ending in ‘-ed’ describe people’s feelings.

1. You use many ‘-ing’ adjectives to describe the effect that something has on your feelings, or on the feelings of people in general. For example, if you talk about ‘a surprising number’, you mean that the number surprises you.

alarming
amazing
annoying
astonishing
boring
charming
confusing
convincing
depressing
disappointing
embarrassing
exciting
frightening
interesting
shocking
surprising
terrifying
tiring
welcoming
worrying

He lives in a charming house just outside the town.

She always has a warm welcoming smile.

Most ‘-ing’ adjectives have a related transitive verb. See Unit 72 for information on transitive verbs.

2. You use some ‘-ing’ adjectives to describe something that continues over a period of time.

ageing
booming
decreasing
dying
existing
increasing
living
remaining

Britain is an ageing society.

Increasing prices are making food very expensive.

These adjectives have related intransitive verbs. See Unit 72 for information on intransitive verbs.

3. Many ‘-ed’ adjectives describe people’s feelings. They have the same form as the past participle of a transitive verb and have a passive meaning. For example, ‘a frightened person’ is a person who has been frightened by something.

alarmed
amused
astonished
bored
delighted
depressed
disappointed
excited
frightened
interested
satisfied
shocked
surprised
tired
troubled
worried

She looks alarmed about something.

A bored student complained to his teacher.

She had big blue frightened eyes.

Note that the past participles of irregular verbs do not end in ‘-ed’, but can be used as adjectives. See the Appendix for a list of irregular past participles.

The bird had a broken wing.

His coat was dirty and torn.

4. Like other adjectives, ‘-ing’ and ‘-ed’ adjectives can be:

  • used in front of a noun
  • They still show amazing loyalty to their parents.

    This is the most terrifying tale ever written.

    I was thanked by the satisfied customer.

    The worried authorities cancelled the match.

  • used after link verbs
  • It’s amazing what they can do.

    The present situation is terrifying.

    He felt satisfied with all the work he had done.

    My husband was worried.

  • modified by adverbials such as ‘quite‘, ‘really‘, and ‘very’
  • The film was quite boring.

    There is nothing very surprising in this.

    She was quite astonished at his behaviour.

    He was a very disappointed young man.

  • used in the comparative and superlative
  • His argument was more convincing than mine.

    He became even more depressed after she died.

    This is one of the most boring books I’ve ever read.

    She was the most interested in going to the cinema.

5. A small number of ‘-ed‘ adjectives are normally only used after link verbs such as ‘be‘, ‘become‘, or ‘feel‘. They are related to transitive verbs, and are often followed by a prepositional phrase, a ‘to‘-infinitive clause, or a ‘that‘-clause.

convinced
delighted
finished
interested
involved
pleased
prepared
scared
thrilled
tired
touched
worried

The Brazilians are pleased with the results.

He was always prepared to account for his actions.

She was scared that they would find her.

English Grammar – adjectives ending in -ing and -ed

1. Grammar rules frustrate me. They’re not logical. They are so __________. frustrating
Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

Bergabunglah dengan 85 pengikut lainnya.

%d blogger menyukai ini: